Bondi Pavilion Amphitheater Options to Explore

0

Waverley Council has voted to consult industry experts, local artists and other stakeholders about the creation of a refurbished amphitheater at the Bondi Pavilion.

The amphitheater would take the form of a landscaped performance space in the backyard of the iconic Beach Hall which the Council is restoring and set to reopen to the public later this year.

Last month, Council passed a Mayor’s Minute which calls for “initial consultation with key stakeholders, including industry experts, the arts and culture committee and local practitioners, to determine a survey process that will help identify best practice principles and context for progressing the amphitheater project”.

Mayor Masselos said the survey will focus on a “heritage-friendly” amphitheater landscape in the courtyard that will be a popular space for performances and for people to relax and recreate.

“An enclosed outdoor venue, the amphitheater would provide a unique experience that would capture a quintessential Bondi experience under the stars,” Mayor Masselos said.

“Now that our restoration is nearing completion, the time has come to resume investigations of the amphitheater, including heritage considerations, a business case for performance space, a community consultation program, and design and costs. estimated,” said Mayor Masselos.

“There’s a lot to consider and a lot of feedback to get, but we’re looking forward to understanding the details of this wonderful potential new performance space within the pavilion.”

A report will be provided to Council detailing the results of the initial consultation and a plan for investigation, with the community to be kept informed.

Council catering includes:

  • A renewed art gallery
  • flexible cultural spaces including the new “Bondi Story Room”
  • two places to eat (a restaurant and a café)
  • larger pottery workshop including a second kiln
  • new toilets, showers and a family and accessible bathroom and a space to change
  • Extensive renovations and upgrades to all existing single rooms in the pavilion
  • landscaped courtyard spaces
  • new grand entrance to the north and creation of additional east-west connections through the pavilion
  • better connection from Campbell Parade to the waterfront
/Public release. This material from the original organization/authors may be ad hoc in nature, edited for clarity, style and length. The views and opinions expressed are those of the author or authors. See in full here.
Share.

Comments are closed.